Polisens alkoholtester

Posted: december 3rd, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Polisen vill inte gripa bilförare som kör onyktra. Är det inte ett märkligt besked vi får? De väljer alltså att göra sina alkotest vid tider som risken att hitta någon onykter är som minst. Bara för att de ska hinna göra så många test som möjligt. Skulle de hitta någon rattfull så tar det för lång tid. Snacka om systemfel.

Är inte alkotesten till för att hitta människor som är trafikfarliga och kör med alkohol i kroppen? Det borde väl inte vara så att det bara handlar om att få en bra statistik eller? Nej, detta är helt otroligt dumt.

Det sker varje år flera dödsolyckor på grund av rattonykterhet, oskyldiga människor dör för att någon annan tycker sig ha rätt att köra sin bil berusad. Då ska väl polisens tester finnas för att stoppa dem. Inte för att ge en tillfredställande statistik. Man hoppas att detta inte är sant. Men enligt den forskarrapport som presenterades verkar det ändå vara det.

Jag kan inte förstå hur någon kan tänka sig att köra onykter. Det borde vara en självklarhet för alla som har körkort att man inte gör det. Ingen kan ju ha missat att uppmärksamheten och reaktionsförmågan minskar med alkohol i blodet. Men det är så typiskt oss människor att vi tycker att vi har rätt att göra som vi vill. Vi är världsbäst på allt och vi vet alltid bäst, i synnerhet när det gäller bilkörning.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=858774

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment