Sänkt skatt för pensionärerna

Posted: september 21st, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Äntligen kommer nu den efterlängtade skattesänkningen för pensionärerna. Utan Kristdemokraterna hade den aldrig kommit.

Det är alltså nödvändigt att vi finns med i Sveriges regering, tänk på det om ett knappt år när ni går och röstar.

Det är glädjande att pensionärerna får en del av kakan när budgeten för nästa år läggs. Jag hoppas att detta bara är ett första steg, som följs upp nästa år med steg 2. Pensionärerna är värda att få sänkt skatt, för vad är pensionen om inte innarbetad lön? Det är så jag och jag tror även fler kristdemokrater ser det. Därför är det inte mer än rätt att deras skatt också blir sänkt.

Så ge oss bara fler mandat nästa mandatperiod, så ska ni pensionärer få lite mer kvar efter att skatten är betald.

Nu är ju inte pengar allt, men de är ju bra att ha. Man kan inte säga annat än att vi har det väldigt bra i vårt land och ska inte klaga allt för mycket. Men det går inte att förneka att sossarna har försummat er pensionärer länge vid sin tid i regeringen. Det är på det sättet väldigt bra för er att vi har en borgerlig regering med ett parti som tänker på och arbetar för vanliga människor. Vanliga människor som lever mitt i verkligheten. Med alla de glädjeämnen och bekymmer som det medför. Det är just sådana människor som är stommen i vårt samhälle och som där med inte får glömmas bort av regeringen.

Jag vill ge en stor eloge till dig Göran för att du har drivit pensionärernas sak i förhandlingarna inför budgeten. Fortsätt så.

http://www.dn.se/ekonomi/vinnare-och-forlorare-i-hostbudgeten-1.956979

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3554183.svd

3 Comments »

 1. SKRATTRETANDE!
  Vadå! Sänkt skatt för pensionärer? Alliansen talar om att jobb-
  skatteavdraget för arbetare gör att det handlas mer, vilket gör att fler kommer i arbete.Så om pensionärerna får en rejäl skattesänkning kommer dom inte att handla? Tror du att vi gamla
  lägger pengarna under madrassen? Behöver vi inte mat o dyl.
  Nej,du och övriga i Alliansen vet inte vad ni pratar om. Ni vet inte hur fattiga pensionärer har det. Har en granne som knappt har till mat och kläder.Slopa jobbskatteavdraget och ge slantarna till pensionärerna så kanske ni får sitta kvar efter valet nästa år.

  Comment by Sören Rocklind — 22 september 2009 @ 05:16

 2. Vad är det för nyspråksfeber som drabbat de borgerliga partierna? Centern påstår att regeringen nu stärker pensionärernas disponibla inkomst. Du påstår att pensionärerna ”får en del av kakan”. Vad menas? Pensionärerna drabbas nästa år av en SÄNKNING av pensionerna genom att den s k bromsen slår till. Pensionärerna har hittills inte fått del av någon av de skattesänkningar regeringen genomfört för löntagare. En pensionär med 15.000:-/mån i pension kommer att betala ca 1.000:-/mån mer än en löntagare i skatt. Det kan man kalla fördelningspolitik! Vad har socialdemokraterna med detta att göra? Den situation jag beskriver ovan är ju den nuvarande regeringens verk. Och vad värre är: regeringen har framgångsrikt lyckats ställa grupp mot grupp i samhället och pekar ut pensionärer som en tärande grupp till skillnad från de ännu arbetande.

  Comment by Leif — 22 september 2009 @ 16:45

 3. För det första måste jag säga. Du har aldrig hört en Kristdemokrat kalla pensionärer för en tärande grupp. Pensionärerna har byggt den välfärd vi har och har nu rätt till sin pension. Vi har lyckats med att få en skattesänkning för pansionärerna, läs budgeten eller läs på kristdemokraterna.se.
  Om sossarna hade gjort samma uppräkning som vi nu har gjort under dessa tre regeringsår, så hade erat utgångsläge varit bättre. Men jag håller med om att vi skulle ha kunnat göra ännu mer. Därför skrev jag också att detta är vad jag hoppas på bara det första steget. Som kristdemokrat vill jag att det ska komma mer till pensionärerna nästa år. Om vi blir en större del av regeringen än idag blir det lättare. Hjälp till med det.

  Comment by Niklas Mattsson — 22 september 2009 @ 22:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment