Förskolan och föräldrarna

Posted: oktober 1st, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Jag blir ibland förvånad över hur föräldrar tänker om sina barn. Nu läste jag en insändare i Hallands Nyheter där en förälder funderar över avgifterna. Det är väl rätt att fundera över om de är rättvisa. Så långt håller jag med. Det finns anledning att tycka att man kan betala olika för olika antal timmar.

Sedan blir jag som sagt förvånad. Vems är ansvaret över hur länge ett barn är på förskolan? Jag tycker att det är föräldrarnas ansvar. Visst ska det vara god kvallitet på kommunens verksamhet, men det är ju föräldrarna som väljer att låta barnen vara där orimligt länge. Det kanske skulle vara på sin plats att gå ner lite i arbetstid och låta barnen få komma hem i en rimligare tid. Det går faktiskt att dra ner på sina utgifter och leva på en lite lägre nivå. Det skulle göra att barnen får bättre kvalitet på sin dag. Det måste vara vi som föräldrar som har detta ansvar.  Vi kan aldrig lägga det på någon annan.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment