En underbar berättelse

Posted: november 20th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Det finns idag en underbar berättelse att läsa i Dagen. Den handlar om ett par som valde att föda sitt barn trots att de fick reda på att han hade Downs. Det är så roligt att få höra sådana här exempel på aktiva val. Det ger en positiv bild av människors olikheter och att det är berikande och inte negativt.

Dessa berättelser behövs, som en motvikt till den ensidiga och tråkiga bild som annars får gälla. Barn med Downs är glada barn som samhället behöver. De ska inte förvägras att få leva.

Det finns ett exempel på motsatsen, alltså det negativa sätt att se på detta, i en artikel i Hallands Nyheter. Där man formulerar rubriken som att det är föräldrar som vägras Kub-test. Man borde istället se det som att när Kub-testet används, så förvägras livet för många barn.

Läs själva och se vad jag menar.

Dagens artikel http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=194024

Hallands nyheters artikel http://hn.se/nyheter/halland/1.647551

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment