Pensionärernas julbord

Posted: november 20th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Det stod även idag i Norra Halland, samma klagoinsändare som i Kungsbackaposten igår. Pensionärerna ”tvingas” flytta sitt julbord från ungdomshuset Elektronen. Anledningen är att det inte är tillåtet med alkohol i de lokalerna. Pensionärerna tycker att det vore på sin plats med ett undantag för dem.

Jag måste säga att detta är konstigt agerat av de äldre som borde vara kloka. För vad är det de säger egentligen? Jo de säger till ungdomarna att det inte går att äta julmat utan nubbe. I bästa fall kan man kalla det för tanklöshet.

Att gå ut och klaga i tidningen om detta kan jag inte se på annat sätt än att det är obetänksamt. Det hade gått att bara flytta utan att klaga om det nu är så otroligt viktigt med nubben. Men att hävda detta så högt och göra en så stor sak av det, varför?

Det är väl ändå självklart att ett ungdomshus ska vara helt alkoholfritt. Det går inte att göra undantag från en sådan regel. All verksamhet som kommunen driver för ungdomar ska vara alkoholfri, då ska inte andra kunna dricka nubbe i dessa lokaler.

Jag är ledsen, men jag kan inte förstå erat agerande. Visa istället de unga att man visst kan äta julmat utan sprit. Föregå med ett gott exempel, ni som har så mycket livserfarenhet.

1 kommentar »

  1. Det var ju jävlen, skulle man kunna säg.

    Comment by Det var ju jävlen! — 20 november 2009 @ 23:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment