Vårdval bra för patienterna

Posted: maj 21st, 2010 under Allmänt.
Tags: , ,

Konkurrensverket konstaterar i en rapport till regeringen att vårdvalet har varit bra för patienterna. Det stämmer bra med den upplevelse vi har i Halland. Det har blivit lättare att få tid och det finns idag fler vårdenheter att välja mellan. Allt det invånarna efterfrågar.

När det nu visar sig att det fungerar så bra så är det dags för oss i Halland att gå vidare. Det tycker vi Kristdemokrater i landstinget. I princip borde all öppenvård finnas i vårdvalet. Men det gäller också att man ser till att inte gå för fort fram. Alla system måste hänga med och det får inte bli för krongligt för patienterna.

Något man också måste tänka på är att vårdenheterna ska klara av att bibehålla kvaliten. Våra system får inte leda till konkurrensfördelar för riktigt stora aktörer. Vi måste bygga vårt vårdval så att även mindre aktörer kan finnas i Halland.

2 Comments »

  1. • Kom hem igår från en mini konferens i Kronberg med patientnämndernas presidium, södra regionen. Alla län, regioner redovisade vårdvalet och relaterat till iakttagelser i pat.nämnder. Skåne och Kalmar hade mycket att säga om ersättningar och utsatt sociala grupper, men givetvis de äldre och multisjuka. Jag är mycket fundersam och undrande över Vårt ersättningssystem,viktade efter ålder. Kan man driva Vårdcentralen med denna ersättning. Nu har Vi upptäckt at privata vårdaktörer utanför Vårdvalet med listade patienter, 28 av 30, fuskar och saltar räkningar till landstinget

    Comment by Elisabeth Wetoft Petersson — 21 maj 2010 @ 09:48

  2. Tyvärr bekräftar det konsekvensen av privat ägande. När det gäller våra äldre eller de som har problem att klara sig själv, måste samhället ha ansvaret, allt annat blir bara bara profit.
    Eftersom det inte är något nytt kan man bara konstatera enfler upprepningar av historien. kram P_A

    Comment by Per-Anders — 26 juli 2010 @ 16:39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment