Elevhälsan är viktig för våra barn

Posted: augusti 26th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det är inte rimligt att en elev som mår dåligt idag måste vänta till onsdag nästa vecka för att få träffa skolsköterskan eller en månad för att få träffa kuratorn. Kristdemokraterna vill därför införa en elevhälsogaranti, som innebär att en elev under sin skoldag ska få hjälp och stöd av någon inom elevhälsan. Alliansens satsning på sammanlagt 650 miljoner kronor gör det möjligt för skolorna att anställa fler inom skolhälsovården och erbjuda kompetensutveckling för dem som redan arbetar där.

En höjd ambitionsnivå för elevhälsan är en åtgärd för att skapa en skola som varje elev kan utvecklas i. Lika viktigt som det är att stärka skolans kunskapsuppdrag är det att se till skolans fysiska och psykiska arbetsmiljö.

Alla barn är olika. De lär sig på olika sätt och i olika takt. Skolans roll ska vara att ge varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Men den som inte mår bra kan inte ta till sig de kunskaper skolan ska förmedla. I skolan finns inte plats för mobbing, glåpord och stinkande skoltoaletter. I ett mänskligare Sverige ska våra barn ha en fräsch skola, bra skolmat, de allra bästa lärarna och en elevhälsovård som finns där när de behöver den.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment