Nya färdtjänstregler

Posted: juni 15th, 2011 under Allmänt.
Tags: , ,

Kommunfullmäktige i Kungsbacka har nu fattat beslut om nya färdtjänstregler. Det är ett bättre regelverk än det gamla och jag hoppas att det kommer att visa sig att det är mer flexibelt än det förra. Det krävs förståss att de som ska tolka reglerna gör det på det sätt fullmäktiges intention är.

Några förbättringar som sagt, den obegripliga 7-mils gränsen per resa är nu borta och det ska gå att få sk direktresa om man vid arbetsresa behöver lämna barn på förskolan. Bra förbättringar som gör livet lättare för en del användare. Vi hoppas också att det ska vara slut med att man behöver tränga ihop sig tre i baksätet.

Vad vi inte lyckades med att få igenom var kortare väntetid. De håller fast vid sina 45 minuter, medan vi och några andra ville sänka till 30 minuter. Vi Kristdemokrater hade också önskat att vi skulle fått kortare tid för ansökning om riksfärdtjänst och resa i annan kommun. Men det gick de inte med på, så vi fick släppa det för denna gång.

Man kan alltid ha synpunkter på reglerna, men det känns som det går åt rätt håll för oss i Kungsbacka. Jag tycker att ett regelverk ska vara så enkelt som möjligt och det ska vara till för att underlätta för de som har behov av tjänsten. Det är väl inte alltid regelverk fungerar så.

I vilket fall så har vi nu antagit nya förbättrade regler och det känns bra.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment