Vad händer i Egypten?

Posted: oktober 10th, 2011 under Allmänt.
Tags: , , ,

Vad är det som händer i Egypten igentligen? Hur gick det med den frihetskamp som man gladde sig åt för bara ett halvt år sedan?

Egyptens folk lyckades med gemensamma krafter, att avsätta en diktator som styrt deras liv i decennier. Man ville bort från våld och övergrepp för att istället få yttrandefrihet och all frihet en demokrati ska ha. Nu har det gått bara några månader, så börjar de styrande falla tillbaka i gamla metoder. Man skjuter skarpa skott mot den egna befolkningen och man uppmanar muslimer att gå ut och slå ner den Kristna minoriteten. Man använder statlig media för att sprida desinformation för att splittra och söndra. En övergångsregering som inte kan skilja på rätt och fel. En diktatur har upphört och ersatts av en ny.

Man blir orolig för hur det ska gå i dessa länder. Ska det bara bli nya diktatorer som tar över. Ska det bli muslimska stater med stränga lagar så folket ändå blir förtryckt? Hoppas de befriade folken i norra Afrika orkar stå på sig och genomföra det som man påbörjade. Att gå från diktatur till demokrati. Och att deras demokrati kommer att gälla alla invånare, inte bara de som har den rätta tron.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4738428

1 kommentar »

  1. De behöver nog inte uppmana muslimerna att göra detta.

    Vad som händer är inte så konstigt. Mulimerna rensar ut alla kristna religioner.

    Comment by IT-supportaren — 11 oktober 2011 @ 09:22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment