Kristdemokraterna kommer att jobba för att behålla två akutsjukhus i Halland

Posted: mars 22nd, 2013 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Detta uttalande antogs av en enig distriktsstämma som Kristdemokraterna i Halland höll igår, den 21 mars 2013.

TVÅ AKUTSJUKHUS OCH TVÅ FÖRLOSSNINGAR

– Det kommer Kristdemokraterna att kämpa för.

Kristdemokraterna i Region Halland vill behålla de två akutsjukhusen och de två förlossningarna, som är grunden för den så väl fungerande sjukvården vi har i Halland.

Den vård människor behöver ofta och akut ska finnas nära och ha hög tillgänglighet. Vi tror inte att vårdbehovet kommer att minska när människor lever allt längre, utan snarare öka. Dessutom ökar Hallands befolkning hela tiden och där med kommer behovet av vård också att bli än större. Att då stänga ett av våra akutsjukhus tycker vi är att gå åt fel håll. Våra förlossningsavdelningar är kända för sitt goda omhändertagande och det kommer kvinnor från andra landsting och regioner för att föda sina barn i Halland. Detta goda rykte och höga kvalitet tycker vi att Halland ska vara rädda om.

Halland ligger väldigt bra till i många av de kvalitetsjämförelser som görs i landet och våra invånare är mycket nöjda med den vård de får. Vi har väldigt korta köer till de flesta besök och behandlingar, vilket har gjort att vi har fått mycket från den så kallade kömiljarden. Trots den höga kvaliteten och den goda tillgängligheten så har vi jämförelsevis ganska låga kostnader för den halländska vården.

Kristdemokraterna i Halland tycker att detta är viktigt att bevara och att vi ska vara stolta över våra goda resultat. Vi ska fortsätta att ha två akutsjukhus där människor blir omhändertagna på ett patientsäkert sätt, men där man ibland får åka till det andra sjukhuset för att bli behandlad. Om det krävs så är vi beredda att höja skatten för att klara av att finansiera två akutsjukhus och två förlossningar i Halland. Vi är övertygade om att många av invånarna i Halland håller med oss om detta.

 

Kristdemokraterna i Halland

Niklas Mattsson Gruppledare för Kristdemokraterna i Region Halland

Lars Gustafsson Riksdagsman för Kristdemokraterna i Halland

1 kommentar »

 1. Hejsan!

  Jag hörde att ni ville höja skatten med 40öre, just på grund av detta, att det skall stängas akut och förlossning. Väldigt bra förslag, jag som skattebetalare är villig att ta ut 50öre om det behövs……..men då är också förutsättningen att dessa pengar är ÖRONMÄRKTA!
  Får moderaterna med Mats Eriksson i spetsen hand om dessa pengarna, då vet man inte var de hamnar.
  Här finns pengar, det är bara det att det finns för många kålhuvuden där borta på det där vuxendagiset som inte vet hur man fördelar.
  För min del får man gärna lägga ner landstinget och låta varje avdelning på sjukhusen sköta sin egen ekonomi.

  Med Vänlig Hälsning!
  Hasse Hvied
  Halmstad

  Comment by Hasse Hvied — 01 april 2013 @ 18:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment