Förbjud inte tiggeri – förbjud diskriminering

Posted: april 30th, 2015 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Visst är tiggande människor en verkligt bedrövlig syn på våra gator, men det är det endast för att människor tvingas till ett sådant liv. Inte för att vi välbergade måste se dem. Det är viktigt att ha rätt fokus när man talar om och vill lösa problem. Om man ropar på förbud bara för att slippa se, då har man inte rätt fokus.

 

Ska det finnas något förbud när det handlar om tiggare, så måste förbudet riktas mot de EU-länder som diskriminerar vissa av sina invånare, så att de inte har något annat val än att ta sig till andra länder för att tigga. Skuldbelägg inte de utsatta, utan ställ krav på de som har makt att åstadkomma förändring.

 

EU måste ha makt att ställa krav om mänskliga rättigheter på medlemsländerna, lika väl som man kan ställa stora krav på hur de ska sköta sin budget. För om det bara är budget som betyder något, så kan man fundera på värdet av samarbetet. Alla vet att pengar är ett kraftfullt medel för att påverka. Alltså borde EU använda sig av det för att det ska hända något för dessa mest utsatta i vår union.

 

Om det ligger någon sanning i påståendena om att det finns ligor som organiserar tiggeri i Sverige, så utred då det som människohandel. Se till att komma åt roten till problemet. Det gör man inte genom att förbjuda tiggeri. Det är lika verkningsfullt som att försöka bota magsår med plåster. Se till att ingen medborgare i EU tvingas leva under så usla förhållanden så att tigga är den enda utvägen. Sluta tyck illa om det för din skull. Tyck illa om det för deras skull som inte har något annat val.

5 Comments »

 1. Nu är du ute och seglar Niklas Mattsson, så länge det lönar sig så kommer det fler och fler. Förbjud tiggeriet så stannar dom i sina hemländer och då går det att ställa krav på länderna. Snart så får dom permanenta uppehållstillstånd här och då åker dom ju aldrig hem. Det låter ju bra att dom då får det bättre men vad händer med dom som är kvar i Rumänien och som inte kan åka någonstans? Tror du då att dom får det bättre?
  Skicka hem tiggarna och sätt press på deras hemländer istället så får alla del av det och inte bara dom som kan ta sig hit.

  Comment by Michael Cassaras — 30 april 2015 @ 11:55

 2. Niklas, jag har stor respekt för din omsorg av människor som är utsatta. Men jag blir lite förvånad över att du hänvisar till EU som är splittrad i denna som övriga frågor avseende migration . Vad har KD i Sverige tagit ställning för och hur tänker ni lösa frågan ?Att beklaga sig vad andra gör eller vill genomföra är en enkel väg från ansvar och konkret ställningstagande.
  Hur många av er har varit på plats och diskuterat med lokala företrädare vad som är bästa åtgärder för att lösa denna fråga?
  Vilka svar har ni fått vid dessa eventuella möten med de lokala representanter från utsatta dela av främst Rumänien ?
  Personligen anser jag att hjälpen sker bäst där man har sina rötter och traditioner. Ingen åker 100tals mil för att tigga om stöd och förutsättningar finns i det egna landet .

  Comment by Stephan Philipson — 30 april 2015 @ 12:47

 3. En man står på gatan och tigger.
  Hans ben ser illa skadade ut och
  han lutar sig mot en käpp.
  Samma dag sitter jag på stationen
  och då kommer samma man förbi fullt
  normalt gående.

  En kvinna stoppar mig på gatan och
  säger att hon tappat sin plånbok.
  Kan jag låna henne 200 kr så hon kan
  köpa en tågbiljett till?
  Nästa dag står hon där igen och jag hör
  henne ställa samma fråga till en annan.

  Jag sitter framför en kiosk och äter en
  glass då tre kvinnor kommer fram. De
  vill sälja ”guld” ringar till mig, Medan dom
  tjatar så märker jag att en av kvinnorna
  är på väg mot min ryggsäck som står på
  marken bredvid mig.

  Så kan det också se ut.
  Men det är kanske påhitt?

  Comment by Fredrik — 01 maj 2015 @ 14:25

 4. bohusklinikenhud.se

  Förbjud inte tiggeri – förbjud diskriminering

  Trackback by bohusklinikenhud.se — 14 september 2023 @ 03:27

 5. It’s an amazing article in support of all the web viewers; they will get advantage from
  it I am sure.

  Comment by ???????? — 16 november 2023 @ 07:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment