Man ska inte behöva vara rädd för att bli gammal

Posted: januari 23rd, 2018 under Allmänt.
Tags: , , , ,

MAN SKA INTE BEHÖVA VARA RÄDD FÖR ATT BLI GAMMAL!

 

Det är ett välfärdssvek att människor känner sig rädda för att bli gamla i vårt land. Man ska inte behöva vara orolig för att pensionen inte ska räcka hela månaden eller för att man inte ska få en plats på äldreboendet när man tycker att man behöver det. Och man ska inte alltid behöva släppa in en okänd människa när hemtjänsten kommer. Omsorgen om de äldre är en av välfärdens viktigaste delar.

 

Vi Kristdemokrater vill att människor i Kungsbacka som fyllt 85 år ska ha rätt till en plats på ett boende om man själv bedömer att man behöver det. Många vill bo kvar hemma, men det finns också en hel del som tycker att det skulle vara både tryggare och mindre ensamt att få flytta till ett äldreboende. Det tycker vi att de ska ha rätt till.

 

För de som bor hemma och behöver hemtjänst är tryggheten väldigt viktig. Det är inte konstigt om man blir orolig när det ständigt är nya människor som står utanför dörren när det är dags för hemtjänsten att komma. De äldres välbefinnande och trygghet är viktigare än kommunal schemaläggning och tidsplanering. Det är viktigt att man har möjlighet att känna igen de man släpper in i sitt hem för att hjälpa till med intima och personliga saker. Därför behöver kommunen bli bättre på att begränsa antalet personer som besöker människor med behov av hemtjänst.

 

Vi behöver byta regering, så att fi kan återupprätta välfärdslöftet till de äldre i vårt land. Ett välfärdslöfte som gör att man vågar bli gammal. Där man vet att pengarna räcker hela månaden, där man vet att man har det boende man behöver och där omsorgen finns den dag den behövs.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment