100 000 döda i Burma?

Posted: maj 8th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Nu säger de att det kan vara så många som 100 000 döda i Burma. Fast ingen vet ännu om det stannar vid den siffran eller om det blir ännu fler. En katastrof som drabbar ett fattigt land med en hård diktatur. Det är ett gårt prövat folk som nu inte heller får den hjälp i nöden som de behöver. Den största bristen är vattnet och framför allt barnen löper stor risk för uttorkning.

Det är tydligen inte heller soldater eller statstjänstemännen som gör det största arbetet med hjälpen, utan det är även denna gång Burmas munkar som syns arbeta med uppröjningen. Vad kan omvärlden göra för att hjälpa till? Hoppas att hjälporganissationerna släpps in, så att de kan få igång vattenförsörjningen.

De säger också att odlingsmarken är förstörd av det saltvatten som strömmade in över fälten. Hur lång tid tar det innan det har rättat till sig? Hur kommer det sig att en cyklon får så kattastrofal verkan? Kunde något ha gjorts för att minimera skadeverkningarna? Ja, när något sådant här händer så får man många frågor och få svar. Mest undrar jag om de som nu har förlorat alla sina nära och kära, kommer att få det stöd som de behöver. kommer någon att hjälpa dem att gå vidare och finna mening i sina liv? Det finns mycket att läsa på svd

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment