Papperslösa utan vård

Posted: maj 22nd, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Alla som bor och vistas i Sverige borde kunna få vård här. Det ska inte vara skillnad på människor. Hur ska de kunna ha råd att gå till läkare eller vårdcentral om de ska betala själva. Hoppas att utredningen blir snabb, men jag förstår inte varför det ska vara så svårt att bestämma det här. Är det värkligen nödvändigt med mer utredning för detta?

Parallellen till krig är intressant. Har inte sjukvården i fält också skylldighet att ta hand om fienden? Det är väl så att sjukvården står liksom utanför slaget. Borde det inte vara så i dessa konflikter också? Det är inte vårdens sak att ta ställning i om den ena eller den andra människan får vara i Sverige eller inte. Vården ska ta hand om de med störst behov och de ska ge den vård som är nödvändig. Varför är ett brott värre en det andra i detta fallet? Jag menar att vi tvekar inte att behandla mördare eller våldtäktsmän, men vi vill inte ge människor utan sina papper vård. Hur tänker vi? eller – Tänker vi?

www.dagen.se

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment