Plankorsningen stängs

Posted: juni 30th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Iag stängs plankorsningen över västkustbanan i Kungsbacka. Det är efter många års diskussion och planerande. Men nu har den nya vägen och bron blivit klar. Tölö tvärled invigdes i lördags med ett brolopp. Se Larrys blogg om loppet.

Tanken är att trafiken ska minska i stan. Vi får se hur lång tid det tar att vi alla lär oss att köra den nya vägen. Det är märkligt att det har tagit så lång tid, men nu är det ändå klart. Kungsbacka växer så det knakar, men allt planerande och alla överklagningar gör att det tar längre tid än man hoppas på. Det sägs ju bland annat att det inte byggs några lägenheter i landet. Det stämmer inte i vår stad. Här byggs det väldigt mycket, fast behovet är ändå större. Samtidigt som man tycker att det tar för lång tid, så är det ju viktigt att det blir rätt. Det krävs noggranna planeringar för att inte göra fel.

Jag hoppas att vi kommer att bygga ut vår stad med miljön och inte mot. De nya planer vi antar tycker jag ska innehålla krav på energieffektiva hus. Vi måste ställa krav så att vi klarar klimatkraven. Det betyder att vi inte får vara fega utan vi måste våga gå före byggföretagen och visa att vi har en hög miljöprofil i Kungsbacka.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment