Lissabonfördraget

Posted: november 21st, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Riksdagen antog Lissabonfördraget efter en lång debatt. Bra eller dåligt? Ja det verkar som att inte ens riksdagsledamöterna är riktigt säkra. Det finns ja och nejsägare i de flesta partier. Jag tycker att informationen om vad det innebär har varit för dålig till Sveriges befolkning. Vist har man kunnat ta reda på vad det innebär om man själv har letat efter fakta, men hur många gör det? Tyvärr allt för få.

Det är nog så att det finns både bra och mindre bra saker i fördraget. Det jag har fastnat för är att öppenheten blir större än som det har varit idag. Fast det känns inte helt bra med att lämna mer av beslutanderätten till EU. Men man kan ju ändå säga att rätt mycket av beslut redan idag fattas i EU och då är det bättre att dessa beslut fattas i öppenhet och med majoritetsbeslut. Detta nya kanske kan komma att bli mer rimligt, jag tänker på att det kanske går att få bort sådant som att EU ska bestämma hur gurkor och jordgubbar ska se ut. Det finns ju viktigare saker att besluta om i Europa.

Man kan nog säga att jag är mer positiv än negativ till att vi nu säger jag till Lissabonfördraget. Men vist är det intressant att till och med sossar i denna fråga går emot sitt parti. Det är ju inte vanligt.

www.dagen.se www.dn.se www.svd.se

2 Comments »

  1. Hur kan kristdemokraterna ställa sig bakom och förspråka den byråkratiska koloss som EU verkligen är?

    Comment by Jan — 21 november 2008 @ 13:45

  2. ”w TVP byÅ‚ ”sÅ‚użbowo” i reprezentowaÅ‚ KoÅ›ciół”Nie sÄ…dzÄ™, by wtedy do TVP zostaÅ‚ oficjalnie wydelegowany przez KoÅ›ciół (np. KuriÄ™), a raczej TVP zaprosiÅ‚a duchownego, by wypowiedziaÅ‚ siÄ™ na zadany temat. Nie zmienia to mojej oceny, że powinien mieć koloratkÄ™, ale czy ”rzpÅeeentowar‚ KoÅ›ciół”, czy siebie (”zawód”: ksiÄ…dz)?

    Comment by Stevie — 01 maj 2017 @ 11:03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment