Sorgligt M-förslag

Posted: februari 18th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det är sorgligt att moderaterna har sådan syn invandrare. Det är i alla fall en tråkig läsning DN-debatt. Det låter som att problemen med integrationspolitiken kan skyllas flyktingarna. Ja visst, hade de inte kommit hade det inte funnits några problem. Men det är ju inte rätt. Det är integrationsarbetet som har misslyckats.

Det är fel att skuldbelägga flyktingarna. Om det är för många som inte lär sig tillräckligt med svenska sfi-kurserna, kanske det beror utbildningens kvalite. Man måste börja i rätt ände. Det är fel att säga nej till människor som flyr hit, om problemen vi hänvisar till beror systemfel i integrationen här. Medmänsklighet och empati måste råda, inte bara ekonomi.

Ella Bohlin har en bra kommentar om debatten sin blogg. http://www.bryssella.eu/

http://dn.se/opinion/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare-1.800439

1 kommentar »

  1. Medmänsklighet och empati är just vad man borde lära ut i stället för svenska språket…

    Comment by jessi — 18 februari 2009 @ 19:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment