Föreslår eldningsförbud

Posted: maj 4th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Nu har vi i nämnden för miljö och hälsoskydd föreslagit ett totalt eldningsförbud i planlagda områden i Kungsbacka kommun. Vi har föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta om det.

Anledningen är att vi har tröttnat på att folk inte kan visa hänsyn till sina grannar. Trots att det är tydligt i texten att man inte ska elda om det finns risk för att grannarna störs, så är det få som bryr sig om det. I vissa områden är det ibland tjock rök över flera hus.

Människor ska inte behöva åka hemmifrån för att grannen har lust att elda. För så är det faktiskt för en del av invånarna i kommunen. Om man har ont av rök, kanske på grund av allergi, så tvingas vissa att åka bort.

Det handlar alltså åter om att människor har svårt att visa hänsyn. För det skulle självklart kunna fungera att man eldar lite trädgårdsavfall i sin trädgård om man bara tänker på de som bor runt omkring. Men när man eldar allt man kan och inte låter bli när röken går mot grannen, så menar vi att det inte är hållbart.

Jag hoppas att det finns någon entreprenör som tar detta tillfälle och hjälper människor med att flisa avfallet i stället. Det finns maskiner som kan göra sådant. Man ska inte behöva åka flera mil för att lämna grenar och annat. Vi tycker att det ska gå att lösa detta på nära håll.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment