Klimatet hårdnar i Europa

Posted: juli 7th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Vad är det med Italien? De har gjort det straffbart att vara illegal invandrare. Det betyder alltså att det är straffbart att som flykting gömma sig i Italien. Man har först flytt från ett land där man hamnar i fängelse för att man har en förbjuden politisk åsikt, sedan när man gömmer sig för att inte skickas tillbaka så begår man ett brott. Medmänskligheten vart tog den vägen i det välmående Europa?

När vi får mer så blir vi mindre villiga att dela med oss. Det borde vara tvärt om.

Många menar att det är bättre att hjälpa människor på plats, att arbeta för att de ska kunna bo och leva i sitt eget land. Det är en bra tanke som vi självklart borde jobba mer med. Men det går inte att bara säga det. Det går inte att först sluta att ta emot och ge skydd. Vi måste först börja med att höja insattserna i de länderna och sedan minskar flyktingströmarna. Det är ett långsiktigt arbete som tar tid. Det handlar om demokratiprosesser och det sker inte över en natt.

Därför måste vi vara välkomnande mot människor som söker skydd hos oss och samtidigt måste vi öka vårt bistånd för att åstadkomma förändring i världen. Balansen mellan rika och fattiga måste rättas till. 20 procent av oss kan inte leva på 80 procent av tillgångarna. Vad det handlar om är en rättvis fördelning av jordens resurser.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173453

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment