Livshj’älp inte dödshjälp

Posted: juli 14th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Människor ska få hjälp att leva, inte att dö.

Samhället ska göra allt för att få människor att orka leva och det gäller ända till slutet. Aktiv dödshjälp ska inte tillåtas. Det är hämskt att vi har så lite empati i vårt samhälle så att många idag tycker att vi ska tillåta det. Vi gör allt vi kan på landets sjukhus för att få människor att överleva sjukdomar och olyckor, då ska vi inte samtidigt på andra avdelningar aktivt hjälpa andra människor att dö. Att riksdagsledamoten Eva Flyborg anstränger sig så för att få riksdagen att säga ja till något sådant, är för mig obegripligt.

Nu använder man uttryck som – läkarassisterat livsslut. Det är så vanligt, man använder andra ord för att tala om något hämskt. Nej, kalla det för vad det är. Det är dödshjälp, så säg inget annat. För det är att luras. Det är naturligtvis lättare att få människor att tycka att det är något bra om man förskönar lite. Men om det är så bra, så behöver ni väl inte försköna.

Kungsbackaherden skriver ett bra blogginlägg om detta. Läs på http://kungsbackaherden.blogspot.com/

Det är märkligt att vi har fått ett så egoistiskt samhälle. När man inte kan jobba och tjäna pengar, så är man inget värd. Det är som om vårt människovärde är det vi producerar och inte det okränkbara unika värde vi har på grund av att vi är en människa. För så menar jag att det är, vi har samma värde från det vi blir till, hela tiden fram tills vi dör. Detta måste vi lära ut till våra barn och till varandra. Fattig eller rik, sjuk eller frisk, det spelar ingen roll, vårt människovärde är det samma. Det kan ingen ta ifrån oss.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173706

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment