Bonusar

Posted: juli 31st, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Visst är det märkligt att sådant man tycker borde vara självklart inte alls är det. För åtminstånne jag tycker att det borde vara självklart för företag att inte betala ut bonus till chefer under en kris. Om företaget går med förlust och de måste arbeta med att minska personalstyrkan, vad finns då att ge bonus för. Om ett företag behöver statligt stöd för att överleva, vems är då pengarna som betalas ut i bonus?

För min del så trodde jag att bonus fick man om man lyckades med något extra. Det borde också vara så att alla anstälda får dela på den summa som kan betalas ut. Det beror inte bara på chefen att vinsten ökar.

Mats Odell säger att det är en EU-fråga att få bort dessa bonusar. Bra Mats att du lägger kraft på detta. Hoppas du lyckas få med de andra länderna på att ta bort de orättvisa bonussystemen som företag har byggt upp.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3285843.svd

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment