Stjärnfamiljen

Posted: augusti 2nd, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Ibland kan de kläcka bra ord, de rödgröna. Stjärnfamiljen är ett kul uttryck. Det som är ännu bättre med det hela, är att de nu verkar ha förstått vad vi har menat hela tiden. För det är klart att en familj kan se olika ut, det är själva poängen med en familj. Det är den lilla enhet som vi ska ha vår trygghet i. Den kan se ut på massa olika sätt. Det viktiga är att det är just den specifika byggstenen i samhället som ska värnas.

Samhället ska ge varje familj stöd. Om familjerna fungerar bra, så är det en vinst för hela samhället. Om barn får en trygg och harmonisk uppväxt, så får de färre problem när de blir tonåringar. Om föräldrar får tid att vara med och umgås med sina barn, så blir också kontakten de emellan bättre när de blir större. Det är detta vi har sagt hela tiden. Och det är detta som fram till nu har retat partierna på vänstersidan så mycket.

Det är glädjande att stödet för familjerna nu kommer att bli mycket större i riksdagen. Ett återupprättande för familjen. Det låter jätte bra. Det enda de måste förstå är att det inte är något fel på det de kallar för kärnfamilj. Det är nämligen fortfarande ganska många familjer som består just av mamma, pappa och barn. Alla familjer är viktiga. Samhället ska inte bestämma hur de får se ut.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174550 http://www.aftonbladet.se/debatt/article5588683.ab

6 Comments »

 1. ”Om föräldrar får tid att vara med och umgås med sina barn, så blir också kontakten de emellan bättre när de blir större. Det är detta vi har sagt hela tiden. Och det är detta som fram till nu har retat partierna på vänstersidan så mycket.”

  Vad menar du? Har man sagt att man vill återinföra KD:s hemmafruar?

  Comment by Martin — 02 augusti 2009 @ 22:51

 2. Man har förstått att en familj kan se olika ut. Det är bra.
  Det hade varit ännu bättre om de hade förstått att det är värdefullt att kunna få vara hemma med sitt barn. Att det är värdefullt för barnet om man tar sig den tiden.

  Comment by Niklas Mattsson — 04 augusti 2009 @ 10:45

 3. Vore inte sjärtfamiljen ett bättre namn.

  Comment by stefan — 04 augusti 2009 @ 19:36

 4. ”Alla familjer är viktiga. Samhället ska inte bestämma hur de får se ut.”: säger Niklas Mattsson.
  Stöder du alltså samkönade familjer?

  Comment by Regor — 14 augusti 2009 @ 16:14

 5. Jadu, inte är det de rödgröna som ”kläckt” begreppet stjärnfamilj, lanseringen av detta samtida inkluderande familjebegrepp startade på FOrum För Feministiska Föräldrar och fortsatte på Facebook. Nu ser vi med spänning fram emot att alla politiska läger uppdaterar sin familjepolitik efter bästa förstånd. De rödgröna har tagit till sig begreppet och säger sig vara beredda att agera. Hur kommer KD:s stjärnfamiljspolitik se ut?

  Comment by Ingrid Engarås — 14 augusti 2009 @ 20:17

 6. Samhällets stöd till en familj, ska utgå från deras behov och alltid se till barnens bästa. Det betyder inte att jag tycker alla lagar är bra, så som samkönade äktenskap. Ändå måste familjer som ser ut så kunna få samma stöd som andra familjer.
  Jag hoppas att även de rödgröna har fattat vinnsten med att stödja familjer, men jag känner mig mycket osäker på om det är så.

  Comment by Niklas Mattsson — 16 augusti 2009 @ 11:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment