Politiker som tar ansvar

Posted: augusti 28th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Även om det är jobbigt och mycket tungt, så kan man inte säga annat än att Larry Söder tar sitt ansvar. Han säger att det inte går att minska med 50 miljoner utan att det märks på kvaliten. Inget försök att släta över och dölja sanningen. Du gör det helt rätt Larry.

Samtidigt måste det ju också sägas att det är tråkigt att kommunen har hamnat i denna situation. Ingen av oss som är förtroendevalda i Kungsbacka tycker att det är lätt. Men finns inte pengarna så måste kostnaderna minska. Det går inte att komma ifrån.

Jag hade ju kunnat önska att vi kunde undanta skola och omsorg, men eftersom det är de största utgifterna för en kommun så går det inte. Då hade vi varit tvungna att slopa all kultur och fritid till exempel.

Det jag tycker nämnden för förskola och grundskola har gjort väldigt bra, är att de har försökt hitta besparingar som gör att de inte måste lägga hela besparingen på lärarna. Samtidigt är det mycket tråkigt för de barn som har haft sin omsorg hos dagmammor. Det är bara att hoppas på att flera kommer att bli privata, så att de kan fortsätta att ta emot barn. Det är en möjlighet som regeringen har öppnat för. (smart tänkt av dem).

Som kommunpolitiker vill jag säga till alla er som nu kommer att drabbas av efekterna av den globala krisen, håll ut, det kommer en dag när det blir bättre igen. I framtiden måste vi alla försöka komma ihåg vad som orsakade finanskrisen. Egoism och girighet. Glömm aldrig det.

http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.560707 http://larrysoder.blogspot.com/2009/08/spar-pa-forskola-och-grundskola.html http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=762&a=513831

1 kommentar »

  1. Att slopa all kultur och fritid till förmån för våra barn hade varit helt rätt. Jag röstade på KD pga. deras fina familjepolitik. Vad kan vara viktigare än våra barn?

    Hälsningar Ulrika

    Comment by Ulrika Wingbro Anderson — 01 september 2009 @ 19:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment