2 stift i Svenska kyrkan är klimatsmarta.

Posted: mars 19th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Nu börjar svenska kyrkans stift fatta att det är smart att satsa på energieffektivisering. Grattis etik & energi, ert idoga arbete har givit resultat äntligen.

Det är helt rätt av kyrkan att prioritera energiarbetet. Det läcker så mycket ur våra kyrkor varje år att det måste till en kraftinsats. Det är inte hållbart för varken kyrkans egen ekonomi eller för miljön att låta det fortsätta. Nu har man tydligen också i Härnösands stift insett att det är en bra metod att följa etik & energis program. Alla församlingar borde titta på det för att få inspiration att ta tag i sitt problem. För att det är ett problem med dessa dyra kostnader i onödan kan nog alla skriva under på. Om nu kyrkan börjar annalysera och åtgärda så kommer man att få mer pengar till sin kärnverksamhet. Man kan ha råd att undervisa och stödja människor istället för att försörja energibolag. http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151383

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment