Skrota Radiotjänst nu!

Posted: oktober 11th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Har ni läst dn.se? Om inte så klicka på länken och gör det. För om ni läser den artikeln, så kommer ni också att hålla med mig om att det är dags att skrota Radiotjänst.

Vi kan inte ha en myndighet i det här landet som ska ha till uppgift att kontrolera om vi har betalat licens för att ha en mobiltelefon.

Det är dags för vår alliansregering att våga ta steget och skrota denna tramsiga inrättning som heter Radiotjänst. Vad väntar ni på? Låt oss betala det som behövs via vår skattesedel. Då skulle vi också slippa att först betala alla de miljoner som själva Radiotjänst kostar. Kan någon föresten svara på vad den riktiga kostnaden för dem är? Över 100 miljoner men hur mycket mer? Detta är pengar som skulle kunna användas till att förbättra utbudet i stället för att bekosta kontrollanternas löner.

Ta denna boll nu Göran Hägglund och dunka ner den i korgen. Det är en politik för vanligt folk.

3 Comments »

 1. Varför inte göra det än mer demokratiskt – Låt de som vill ha Public Service utbudet betala för detta, som gemene man och kvinna gör för vilken betalkanal som helst!

  Vill man inte ha programbolagens utbud – så är det orimmligt att man ska tvingas betala för detta. Per idag finns så mycket alternativa medier att det enda rätta vore att det var frivilligt!

  Enligt de uppgifter jag har ligger RIKABs administrativa kostnader på ca 170 miljoner – ska dock kolla upp detta!

  Föreningen Nej till TV-avgift – FNT

  Comment by Föreningen Nej till TV-avgift - FNT — 11 oktober 2009 @ 10:24

 2. Skrotningen av Radiotjänst kommer som en naturlig följd av att vi avskaffar TV-licensen – något som ju Kristdemokraternas riksting fattade beslut i somras om att vi ska driva (och som jag själv har drivit på för under ett antal år, med rikstingsmotioner etc). Jag håller med, det är dags för Göran att ta bollen och dunka ner den i korgen!

  Comment by Karl Henriksson — 11 oktober 2009 @ 13:44

 3. Bara (kd) som öppet går ut med att de vill avskaffa systemet. Alla de andra i alliansen säger inget. Kommunistblocket vill ha större register och högre avgifter. Det är dags att starta ett litet uppror i Riksdagen som lyfter upp det på regeringsnivå!

  Comment by Bongoman — 14 oktober 2009 @ 12:50

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment