Nytt ungdoms- och föreningshus

Posted: november 6th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Idag invigdes det nya ungdoms- och föreningshuset Elektronen i Kungsbacka. Ett hus där föreningslivet kan få lokaler för kontor och möten och där ungdomarna har plats för en massa olika verksamheter.

Det måste vara utmärkt att samla detta på samma ställe. Det kan ge upphov till nya möten mellan människor som inte annars skulle ha träffats. Möten mellan generationerna. Tänk om ungdomar och äldre skulle göra film tillsammans. Det är bara en av de saker som skulle kunna ske. Det finns saker som de unga kan lära de äldre och sådant som de äldre kan lära de unga. Det kan också vara ett led i att öka förståelsen mellan de olika åldrarna.

Det känns som att Kungsbacka har gjort en riktigt fantastisk investering i denna fritidsgård för alla åldrar. Idag var det invigning och ikväll kommer det att vara konsert. Gå till http://www.kungsbacka.se för att läsa mer om Elektronen.

Ett stort hus som tidigare har varit både fabrik och skola, men nu alltså ett ungdoms och föreningshus. Det ligger också centralt i Kungsbacka och det är alltså inte långt från skolor och kollektivtrafik. Ungdomarna har fått inreda sina delar av huset, så det ska passa deras behov och deras syn på vad som är trevligt.

En stor eloge till alla som har varit med och gjort detta möjligt. Det är både politiker och tjänstemän från kommunen och ungdomarna som har deltagit i arbetet.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment