Dålig säkerhet i vården

Posted: februari 5th, 2010 under Allmänt.
Tags: , ,

Det är allt för många som skadas i den svenska vården. Vi måste bli mycket bättre på säkerhet i sjukvården. Visserligen ligger Halland inte så dåligt till om man jämför, men det är ändå så att vi måste bli bättre.

I Sverige är det var tolfte patient som skadas av vården och det är alldeles för många. Vi har ett stort ansvar att förbättra oss. Det är dags att ta säkerheten för patienterna på allvar. Det är inte meningen att man ska bli sjukare eller till och med dö när man söker vård i Sverige.

http://www.gp.se/nyheter/halland/1.304070-opererade-knaled-avled

1 kommentar »

  1. Jag tycker det är viktigare att ni politiker på landstinget engagerar i det som håller på att hända inom sjukvården i Halland pga av Vårdval Halland och privatiseringen av sjukvården generellt. Det vore nog klokt att ta reda på vart alla pengar tar vägen! Själv tycker jag det är förfärligt att tillåta att läkarnas löner höjs mer eller mindre från dag till dag till nivåer som säkert kommer att störta hela sjukvårds systemet i avgrunden. Som exempel kan jag säga att en läkare hade 48 000 kr i mån 4 år sedaan. Läkaren flyttar till annan ort och begär 58 000 där. Återkommer så till Tvååker efter 4 år och får 68 000. Det innebär alltså en ökning med ca 40%. Tycker verkligen Hallands Landstingsråd att detta är rimligt när alla andra inom vården och för övrigt får 1 till 3% ökning? Varför är Ni så rädda att säga ifrån att nu är det nog! Det är ju Ni som bestämmer! Tycker Ni verkligen att läkarnas insatser är så mycket mer som 40 ggr så betydelsefulla än en sjuyksköterska, psykolog eller sjukgymnast! Jag bara säga ”Tvi tvi”
    Ingela Str Jonasson, Leg sjukgymnast och medlem i KD

    Comment by Ingela Strandvik Jonasson — 05 april 2011 @ 16:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment