Måhaga och Signeshus äldreboenden i Kungsbacka

Posted: februari 15th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , , ,

En rolig och intressant dag. Vi var på besök på två äldreboenden i Kungsbacka. Först var vi på Signeshus och sedan på Måhaga. Vi var där och fikade och pratade med pensionärerna och de anställda. Ett stort tack för att vi fick komma och att ni hade tid med oss.

Vi var där för att lyssna på vad de har för glädjeämnen och problem och vi delade också ut en enkät, där de kan skriva sina synpunkter och skicka dem till Maria Larsson Sveriges Äldreminister.

Det som slog mig och som var väldigt roligt, var att alla vi talade med var mycket nöjda med sitt boende och med personalen. Och det tycker jag att ni som jobbar i äldreomsorgen i Kungsbacka ska ta till er. Ni är väldigt omtyckta och ni gör ett jättebra jobb.

Våra samtal handlade om både mat, färdtjänst och aktiviteter på boendena. Det finns självklart olika önskemål om vad som ska finnas att göra och äta. Någon vill ha mer dragspel och någon annan vill ha tillgång till dator. Helt naturliga olikheter, precis som vi människor är. Det gäller bara att vi inte ska ha för stela system som inte kan klara att tillgodose våra mänskliga olikheter. Att flytta till ett äldreboende betyder inte att vi flyttar till en institution. Om jag behöver flytta till ett tryggare boende, så är det fortfarande mitt hem och i mitt hem är det jag som bestämmer. Det måste vara utgångsläget i äldreomsorgen. Vi ska göra allt som är möjligt för att skapa hemkänsla för de äldre.

Jag måste också ge er ett citat från en dam vi talade med. Hon sa. ”Vi är inte gamla, vi har bara levt lite längre.”

Läs också Larrys blogg om dagen: http://larrysoder.blogspot.com/2010/02/besokt-signeshus-och-mahaga-aldreboende.html

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment