Dåliga byggen

Posted: februari 20th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Hur är det med våra byggnader idag egentligen? Nu har till och med vi i Kungsbacka drabbats av att en sporthall rasat in. Taken är för klena för vårt klimat, varför?

Är det pengar som är problemet? Betalar vi för lite för de byggen som kommunerna beställer? Något måste det ju bero på att hallarna inte tål snön. Eller kan det vara så att konstruktörerna räknar fel?

Fast det kanske hänger ihop. Man använder för klent material för att hålla kostnader nere. Alla ska ju tjäna så mycket som möjligt och då kanske kvalitén inte alltid betyder mest. Man har tydligen slutat att räkna med att vi kan få vintrar i Sverige. Man verkar ha tagit ut klimatförändringarna för tidigt.

Det är bra att Fritid i Kungsbacka nu ska titta på kommunens andra sporthallar. Det skulle vara förskräckligt om någon blir skadad av nya ras.

Ännu värre än i Vallda är den nya arenan i Vänersborg. Den blev nästan dubbelt så dyr som det var tänkt och nu har den rasat in. Det kan inte vara roligt att vara kommunstyrelsens ordförande där idag. Det är nästan så man tycker synd om honom. Trots att det inte direkt har varit så smart hanterat tidigare från kommunledningen i Vänersborgs sida.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.316414-sporthall-i-kungsbacka-kollapsade-under-snon

1 kommentar »

  1. Förr i tiden när jag var liten fanns det folk som skottade bort snön som fanns på taken och kan du tänka dig att på den tiden när jag var liten rasade taken aldrig in när det var vintern iaf inte pågrund av snön.

    Comment by HK — 20 februari 2010 @ 17:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment