Västtrafik och Hallandstrafiken

Posted: mars 22nd, 2010 under Allmänt.
Tags: , ,

Det är inte lätt att förstå varför två kolektivtrafikbolag som verkar i samma län, inte kan samarbeta. Det borde väl inte vara svårt att försöka samordna sina betalsystem, eller?

Jag tycker vi borde kunna ha ett och samma kort för att åka med bussar och tåg i Halland. Som det ser ut idag, så måste man om man ska åka från Kungsbacka till Varberg med buss betala två gånger. Det är inte rimligt.

Kungsbacka kommun är delägare i Hallandstrafiken och då borde vi kunna se till att lösa detta problem. Men det verkar som att de två bolagen inte kan tala med varandra. Kan kundfokus vara så svårt? Är det kanske så att det är konkurrens som krävs för att få bolagen att se till kundens bästa. Eller kanske ska man säga, att få de att se sina resenärer som kunder?

http://www.gp.se/nyheter/halland/1.336317-fp-vill-infora-gratis-busskort

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment