Gratis kollektivtrafik

Posted: april 8th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Vad kan vi i Kungsbacka göra för att minska co2 utsläppet? Vi måste vara med och göra vad vi kan. För även om vi har haft en kall vinter i år, som gör att man inte tror att klimatet förändras så fort som det sägs, så kan vi inte luta oss tillbaka och leva som vi alltid har gjort. Växthusgaserna i atmosfären måste minska och vi ska vara med och bidra med vad vi kan.

Vi Kristdemokrater menar att en väg är att minska våra transporter med egna bilar. Vi har mycket bilar i kommunen och vi är inte riktigt bra på att åka kollektivt. Vi behöver alltså bli bättre på att ta bussen när vi ska förflytta oss. Det är ett sätt för oss att minska vårt bidrag till växthuseffekten.

Om vi med politiska beslut kan stimulera kommuninvånarna till att åka buss så tycker vi att vi ska försöka göra det. Ett sätt kan då vara att göra kollektivtrafiken i kommunen gratis. Inte bara för pensionärer eller skolungdomar, utan för alla. För miljöns skull kommer vi att jobba för detta under den kommande mandatperioden.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment