Laga maten på äldreboendena

Posted: april 18th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

En av våra valfrågor i Kungsbacka är att maten ska lagas på varje äldreboende. För oss Kristdemokrater är det viktigt att äldres måltider är trevliga och att de får känna doften av nylagad mat. De ska inte behöva få sin mat i plastlådor eller producerad i ett storkök långt bort. Det är gott att få känna doften från matlagning och det gör att man blir hungrig.

När man inte orkar bo kvar i sin lägenhet eller sitt hus och får flytta till ett av kommunens boenden, så är det fortfarande ens hem. Det betyder att det ska vara så likt ett hem som möjligt. Vi har många bra äldreboenden i Kungsbacka kommun, men på flera av dem saknas matlagning. Det vill vi ändra på. Vi vill att maten ska lagas nära de som ska äta den. Vi vill att de äldre ska bli sugna på att äta, vilket man blir av att känna hur gott det doftar. Vi vill också att deras måltidsmiljö ska vara stimulerande, att de ska få vara med och duka och göra det trevligt, om de orkar.

Maten och måltiden är viktig även när man blir äldre. Kanske blir det ännu viktigare då. Man förbränner inte så mycket energi, men man behöver näringen från maten. Då är det viktigt att måltiden blir trevlig och inte bara en snabbuppvärmd potion ur en låda.

Var med och hjälp de äldre att få nylagad mat och trevliga måltider. Rösta på Kristdemokraterna för de äldres skull.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=209563

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment