Rödgrön urspårning

Posted: april 26th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Tänk vad lätt det är att lägga sitt förslag om infrastruktur efter regeringen. Det är bara att lägga ut ännu mer pengar och säga att allt ska ske snabbare. Tunneln förbi Varberg ska självklart bli av mycket tidigare än om Alliansen får styra. Snabbtåg ska också naturligtvis byggas mycket fortare om de rödgröna får vara lokförare.

Det är så lätt att vara före detta S-minister och säga att det är dåligt att Alliansen inte har klarat av att satsa mer på järnvägen.

Det som inte är så lätt eller det som inte går, är att för samma minister säga att den förra regeringen inte direkt gjorde så mycket för att bygga fler järnvägar eller lägga undan pengar för att bygga riktigt snabba förbindelser med tåg. Men det är väl den möjligheten man har i oppossition. Man behöver inte berätta vad socialdemokraterna inte gjorde under alla sina år vid makten.

För tänk om de hade varit så framsynta redan när de styrde landet. Då hade vi kanske redan haft höghastighetståg mellan Göteborg och Stockholm via Jönköping.

Visst vill jag också att vi ska bygga ut järnvägen och jag vill att det ska finnas ännu snabbare tåg för effektiva transporter. Men det måste ju också byggas vägar som gör att bil och lastbilstrafiken blir säker och fungerande. Även om mycket mer transporter skulle kunna ske med tåg, så kan inte allt läggas över. Vi kan nog inte komma undan lastbilar och personbilar. Men visst skramlar det lite ihåligt när Leif Pagrotsky får det att låta som om det bara är Alliansens regerande sedan 2006 som är orsak till att höghastighetstågen inte har kommit längre. Det kanske skulle vara lite klädsamt med en viss självkritik också. Det var ju tyvärr ganska många år de hade på sig utan att få det gjort.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.357727-rodgrona-vill-ha-hoghastighetstag-till-boras http://hn.se/nyheter/varberg/1.803655-vill-se-tunnel-inom-atta-ar

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment