Västtrafiks biljettsystem

Posted: april 29th, 2010 under Allmänt.
Tags: , ,

Idag står det i tidningen att Västtrafik ska se över sitt biljettsystem. Det var på tiden. Fast det verkar inte som att det är så stora förändringar de tänker sig. Men det är väl så att vad de än gör med sitt system så blir det bättre. För som det är idag är det absolut inte bra.

Finns det några fördelar alls med det? Jag kommer inte på någon.

Har ni tänkt på? Om det är besvärligt för er som ser, hur tror ni då inte att det är för oss som inte ser? Det känns som att man blir lurad på pengar varje gång man försöker göra rätt för sig.

Det är svårt att förstå hur man över huvud taget kan konstruera ett så kundovänligt biljettsystem. Biljetterna ska väl inte skrämma bort kunder? Tanken borde väl vara att det ska vara så lätt som möjligt för människor att åka kollektivt. Med det system Västtrafik har nu så verkar det inte som att de har tänkt varken på sin strategi för tillgänglighet eller miljö. Fast jag är ju bara en vanlig människa, så jag kanske inte förstår. Ändå kan jag inte låta bli att fundera på hur de har klarat biljetthanteringen i tex New York eller andra stora städer och regioner.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.359846-konsumentverket-positiv-till-att-vasttrafik-ser-over-biljettsystem

1 kommentar »

  1. Känns som att man blir lurad är bara förnamnet på Västtrafiks nya system. I våras började jag åka utanför kommungränsen i och med mitt nya jobb, ett riktigt projekt. Efter en månad då jag åkt på böter på 1200 kronor (instruktionen för kortet jag fått av chauffören var fel) och diverse andra missöden med biljettsystemet landade summan för att åka kollektivt till Ikea kållered på 2400 kronor för en månad. Då gav jag upp och köpte en bil, trots att jag egentligen inte ville ha en.

    http://www.dontbuyit.se

    // Lois

    Comment by lois — 30 september 2010 @ 14:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment