Nej till bergtäkt på Kammarberget

Posted: september 9th, 2011 under Allmänt.
Tags: , , , , , ,

Man blir glad när beskedet från Länsstyrelsen om Kammarberget kommer. De har beslutat att bergtäkten inte får byggas. De har alltså gått emot kommunens beslut och säger att miljön är viktig att bevara i detta orörda område.

När Nämnden för Miljö och Hälsoskydd hade uppe frågan var nämnden oenig. Vi Kristdemokrater stred för miljön, men fick se oss besegrade när andra tyckte att det var viktigare att gå på företagets linje. Därför känns det riktigt skönt att Länsstyrelsen bekräftar att vi hade rätt när vi ville gå på förvaltningens förslag. Länsstyrelsen bedömer också precis som Kristdemokraterna i nämnden, att den enormt stora mängd lastbilstrafik täkten skulle medföra på Tostaredsvägen, skulle vara en stor risk för både vattentäkten och människors hälsa.

Nu har Kammarbergets chans att få förbli ett vackert berg och inte nermalt till makadam ökat. Hoppas striden med detta är över.

http://www.norrahalland.se/component/content/article/37-artiklar/1411-nej-till-bergtaekt.html

1 kommentar »

  1. Inte helt rätt Niklas. Nämnden gick inte på företagets linje. Majoriteten tycker att det är viktigt att kommunen tar ett eget ansvar för att försörja vår kommun med bergkross. Som du vet så gör vi i genomsnitt av med c:a 10 ton kross per innvånare och år. Nu skall detta köras från Kållered till Kungsbacka och detta påverkar miljön negativt med all de utsläpp från transporterna. En bergtäkt är ett nödvändigt ont. Vi är landets snabbast växande kommun och jag och många med mig anser att vi faktiskt måste stå upp för att ta vårt ansvar i denna fråga. Nu har NCC, Swerock och Jehander försökt få tillstånd för bergtäkter på olika håll i kommunen utan att lyckas. Tycker du det är rätt att andra kommuner skall lösa detta problem åt Kungsbacka. Att se detta som valtaktik för att du råkar bo i närheten tycker jag är att göra det lätt för sig. Jag bor som du vet i Stockared och har utsikt över bergtäkten i Idala. Visst stör den när dom spränger och krossar men jag accepterar det för att jag vill att vi tar ansvar för utbyggnaden av vår kommun. Hur har du tänkt att lösa kommunens behov av krossat berg?

    Comment by Michael Cassaras — 03 oktober 2011 @ 00:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment