19 olika personer på 2 veckor är för många!

Posted: februari 18th, 2018 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Det är inte så vi tycker det ska vara i Kungsbacka. Här måste till en förbättring för de som har hemtjänst. Enligt artikeln om hemtjänst i Norra Halland fredag 9 februari kan en äldre person i Kungsbacka få besök av 19 olika personer från hemtjänsten på 14 dagar. Det är för många.

 

Det handlar om trygghet och om kontinuitet. Om det kommer så många olika människor för att hjälpa äldre med sådant de behöver hemtjänst för, så är det inte konstigt om många blir otrygga och känner sig utsatta. Att behöva öppna dörren och släppa in okända personer så ofta i sitt hem är inte ett värdigt bemötande från kommunen. Hur ska man kunna vara säker på att just denna främling är från hemtjänsten och inte något annat?

 

De äldres trygghet och välbefinnande är viktigast. Hemtjänsten ska ges med god kontinuitet och därför vill Kristdemokraterna att det ska vara högst tio olika personer per 14-dagarsperiod som hemtjänstkunder får besök av. Vi vill att riksdagen inför en prestationspeng till de kommuner som klarar detta mål.

 

Max tio personer på två veckor, det är Kristdemokraternas välfärdslöfte för en trygg hemtjänst.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment