ZIMBABWE

Posted: juni 24th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Det är fruktansvärt det som Zimbabwes folk får utstå. En president som vägrar att inse att hans tid är förbi och som därför plågar sitt land. En gammal maktgalen man som inte förstår att han inte är önskvärd. Hur kan man vilja driva sin sak så långt att ett helt folk håller på att gå under. Zimbabwe som skulle kunna vara ett så välmående land, om bara en demokratisk regering fick chansen att styra.

Nu har FN sagt att något måste hända och de uppmanar därför Afrikas länder att hjälpa sina grannar. Men det krävs nog att hela världen ställer upp. Det krävs nog kraftiga embargon eller att den afrikanska unionen tar till hådare tag mot diktator Mugabe.

Det är inte klokt att de tänker genomföra valet på fredag med bara en kandidat. Genom våld har de tvingat bort sina motståndare och kan därför visa världen att de vunnit. För det är klart att har de genofört valet och de får fram en segrare, så kan ju ingen protestera. Men det är dags att världen gör just det. För kan vi bara sitta och titta på när ett folk går under? Nej, det går inte längre. Nu har de lidigt för mycket. Därför är säkerhetsrådets beslut i natt bra. Alla skrev under, ingen hade avvikande mening.

Så kanske finns det nu hopp för Zimbabwes lidande folk.

www.dn.se www.svd.se

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment