Ett bra beslut med vårdnadsbidrag

Posted: augusti 14th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Beslutet vi fattade på kommunfullmäktige i tisdags att införa vårdnadsbidrag har redan fått stor effekt. Jag läser på Larry Söders blogg att igår på onsdagen som var den första dagen att ansöka, har redan 11 stycken ansökningar kommit in.

Det är ett stort framsteg för Kristdemokraterna och det visar också att människor tycker att det är bra att denna möjlighet finns. Det är många som vill ha rätten att själva styra över hur man vill ordna sin barnomsorg. Man vill inte bara ha ett alternativ att välja.

Nu får vi bara hoppas att vårdnadsbidraget kan utväcklas och bli ännu bättre. Så som vi Kristdemokrater alltid har önskat.

4 Comments »

 1. jag hittade dig via larry söders blogg, och jag kan läsa mig till att du har samma”filosofi”.

  Ni är glada över detta fullständigt idiotiska bidrag.
  Någon dag, när jag får det lite lugnare i kampen om en skola, lika för alla, så ska jag ta reda på exakt som sökt detta bidrag.

  Jag tror inte jag behöver bli så förvånad över att upptäcka att bidraget sökts av familjer med 2 föräldrar, varav en är höginkomsttagare, där man i vilket fall som helst hade haft råd att ha en förälder hemma.
  Naturligtvis modern, då det är kristdemokraternas filosofi i likhet med stenåldersbefolkningen.

  Eller så är det ensamstående föräldrar, som arbetar heltid samtidigt som dom har barnen hos mor/farföräldrar på dagarna, och putsar smärtfritt in 3000:- extra/månad.

  För ni kan väl aldrig inbilla er, i er politik, att normalbefolkningen har råd med detta???

  En kommentator i min blogg, räknade ut att dessa elva sökande kostar 400 000:- på ett år. Jo tack, jag har två barn med funktionshinder som inte får hjälp i skolan. Dom pengarna hade gjort enorm skillnad för mina och andra barn med svårigheter.
  Men, jag förstår precis, varför ge till dom som inget har. Det är nog bättre att vi föder dom som redan har för mycket.
  Kanske dags att kliva över på den blå sidan… ni verkar mer o mer ramla över dit.

  Jag skullle vilja ha en förklaring på hur vårdnadsbidraget ska kunna bli bättre??? Är det verkligen bra överhuvudtaget??
  Enda anledningen att det röstades fram i denna kommun, är för att många är höginkomsttagare och ser detta som en bonus…. det är därför jag undrar om ni inte står närmare det blå blocket 😉

  Bort med bidrag, och ta fram ett förslag på hur människor ska kunna försörja sig själva istället.
  Tänk va samhället skulle spara pengar på de… ..
  Jag vill se 5 nya assistenter på Kapareskolan senast 1 sept… kan ni plocka lite pengar från vårdnadsbidraget tror du???

  Comment by majsan67 — 15 augusti 2008 @ 22:04

 2. är inte så förjordat insatt i vem som tillhör vad i politiken, för jag kom plötsligen på, att ni ju faktiskt redan tillhör den blå sidan.. haha, ja varför annars skulle ni jobba fram ett sånt förslag, korkat av mig att tro nåt annat.

  Men något ni står för måste ju fått mig att tro att ni befann nån annanstans, vad det månne kan ni fundera på.

  Vill påpeka, oavsett vad min kommentar än må tyda på, att jag står helt neutral, då jag befinner mig i två olika världar, av samma värld… oxå något att fundera på 😉

  Den bra effekt vårdnasbidraget får är ju det att en bil mindre åker till jobbet, och DET är ju bra för miljön;)

  Comment by majsan67 — 15 augusti 2008 @ 22:18

 3. Är det verkligen bra med tanke på hur många invånare det bor i Kungsbacka kommun? Om du tänker så.. Hur många är elva ansökningar på den befolkningen? Det är som att kasta pengarna i sjön anser jag. 400 000! Det hade gjort skillnad att satsa allt det på att lägga in åtgärder i skolan! Är inte ni kristdemokrater för ett bra familjeliv? Ingår inte barnen där? Tillhör inte det familjelivet att barnen går i skolan? Varför görs inget åt det?

  Comment by Micaela — 15 augusti 2008 @ 22:48

 4. Visst är vårdnadsbidraget bra. Det ökar valfriheten på det sättet att man får möjligheten att välja något annat än förskola. Till exempel att själv vara hemma eller att låta en farfar eller morfar vara den som får chansen att vara mer tid med barnen. Det tycker jag är jättebra.
  Kommentatorn i din blogg skulle ju också kunna berätta för er hur mycket kommunen sparar på att dessa barn inte använder en förskoleplats. Det kostar betydligt mer. Men för mig handlar detta om att familjerna får chansen att själva bestämma.
  Vårdnadsbidraget skulle kunna bli bättre på det sättet att summan skulle vara högre. Då skulle det bli ännu fler som kunde välja detta och då skulle vi visa att alla barn och alla familjer har samma värde. Inte bara de som väljer det som enligt er är det politiskt korrekta.

  Comment by Niklas Mattsson — 16 augusti 2008 @ 09:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment