Färdtjänst

Posted: september 29th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Färdtjänst eller samhällsbetalda resor. Varför ska det finnas? Ska det verkligen behövas när det finns tillgänglig kollektivtrafik? Ska vissa ha bekvämare resor än andra?

Frågor som i och för sig kan vara viktiga att ställa. Fast då måste det också ges tid till eftertanke med svaren. Varför finns det och vem behöver det? Man ska alltid kunna tänka om och utvärdera sådant som har funnits en tid eller en längre tid.

Vi som idag använder färdtjänst gör det för att vi inte kan förflytta oss på samma sätt som andra. Vi har olika saker som hindrar oss från att köra själva eller från att ta oss till kollektivtrafiken. Men vad vi har gemensamt är att vi tvingas ansöka om att få denna hjälp, som vi helst inte skulle vilja ha. Fast ibland låter det som att vi bara roffar åt oss för att vi är så lata så vi inte orkar gå till bussen.

Jag tycker att färdtjänst ska vara en ersättning för att vi inte kan förflytta oss på egen hand. Det ska inte vara i stället för kollektivtrafik. Vi vill på samma sätt som ni andra ha möjligheten att välja hur vi ska ta oss fram. Vi vill inte vara hänvisade till endast en tidtabell. Ni andra har möjligheten att välja om ni ska cykla, åka buss eller köra egen bil. Vi måste vara berädda att åka när andra bestämmer att vi får och vi måste vara berädda att åka en omväg för att hämta upp andra som ska till ungefär samma ställe. Samordning av resor kallas det. Men varför ska det bara gälla för oss färdtjänst användare?

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment