Barbariskt med dödshjälp

Posted: november 15th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

 Statens medicinsk-etiska råd lägger förslag om dödshjälp. Det är mycket förvånande att det kommer ett förslag från ett statligt råd om en sådan sak. Dödshjälp passar inte in i ett civiliserat samhälle. Vården ska göra allt för att underlätta för sjuka och för att försöka bota sjukdom. Vården ska inte hjälpa människor att dö. Paliativ vård ska lindra smärta och hjälpa människor som har en dödlig sjukdom att dö i värdighet. När vården börjar att aktivt hjälpa människor att dö försvinner trovärdigheten. Hur kan man garrantera trygghet för den som är dödligt sjuk om det finns ett alternativ. Människor kan då komma att känna sig som en belastning och därför känna sig pressade att inte fortsätta till den naturliga döden kommer.

Vi har ansvar för ett värdigt liv från början till slut. Människorvärdet är lika oberoende av ålder och det ska inte någon behöva tvivla på. Regeringen måste säga nej till detta förskräckliga förslag. Trots att det finns andra länder som tillåter detta. I vårt land ska människorvärdet hållas högt och därför ska vården inte aktivt medverka till att döda människor.

www.dagen.se

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment