2 intressanta dagar

Posted: februari 2nd, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det var två intressanta dagar i Örebro. Vi var över tusen Kristdemokrater som var samlade för konferens om kommun och landstingspolitik. Bra seminarier och som vanligt ett bra tal av Göran Hägglund vår partiledare.

Jag var på tre olika seminarier, vårdgarranti, tillgänglighet och trygghetsnarkomaner. Det sista var rätt spännande, det var överläkaren David Eberhard som lite provoserande hävdar att vi lever i ett land där vi madrasserar samhället för att vi är trygghetsnarkomaner. Det ligger kanske något i det han säger. Vi skyddar oss så mycket mot ytttre farligheter, så att vi blir mycket otrygga inom oss. Det är i alla fall värt att tänka på. Om vi med samhällets hjälp skapar lagar mot allt som kan vara lite farligt, så tappar vi förmågan att tänka själva. Vi blir oroliga och går till psykakuten för att katten eller hunden dör. Ska nog försöka läsa hans bok.

Fick också en hel del att tänka på när det gäller vårdgarrantin. Vi har fortfarande mycket att göra för att få bort köerna i vården i Halland. Vi är inte de som har kommit längst med det arbetet. Vi måste titta på hur andra gör och mest kanske på hur de jobbar i Kalmar.

Den vårdgarranti vi nu har är ett steg på rätt väg, men den är inte tillräcklig. Varför ska människor behöva vänta i ett halvår för att få den åtgärd de är i behov av? Det hade inte varit fel att korta de tiderna.

Jag var också med på en diskussion om hur vi ska förbättra vår politik för tillgänglighet. En grupp har jobbat med att ta fram ett förslag som vi förde ett samtal om. De hade flera bra förslag och vi kunde tillföra ännu fler saker till deras arbete.

Det är en viktig fråga för oss att bli bättre på. Som jag tidigare har skrivit så finns det mycket kvar för vårt land att göra. Arbetet med att göra vårt samhälle jämlikt går allt för långsamt. Många människor stängs ute från sådant som skulle vara lätt att åtgärda. Jag tror att det behövs både sanktionsmöjligheter och stimuleringar för att få det arbetet att gå fortare.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment