Tiden går

Posted: maj 26th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Snacka om att tiden går. Så länge får det inte dröja mellan inläggen. Jag vet, men det blir ändå så ibland.

Var idag på ett möte i Falkenberg. Vi från SRF stäffade Hallandstrafiken och pratade om färdtjänsten. Det var bra att träffas, men det är märkligt hur olika man kan se på samma sak. Man kan nog säga att vi har olika bilder om den halländska färdtjänsten.

Det är klart att de måste säga att det fungerar jättebra. Vi har dock lite andra saker vi tycker.

Ett exempel. Vi har beslutat i Kungsbacka att vi vid en sk direktbeställning ska vänta max 45 minuter. Men enligt Hallandstrafiken innebär det 55 minuter. Det menar de eftersom de har rätt att lägga på tio minuter, för man kan ju inte räkna med att få en bil inom tio minuter. Jag tycker det är ett märkligt sätt att tänka. Det är klart att man inte kan räkna med att få en taxi direkt, men det är ju därför vi har en bestämd väntetid.

Jag ska i alla fall kolla om våra fullmäktigeledamöter är medvetna om att det de har beslutat innebär en väntetid för oss på 55 minuter. Jag kunde inte utläsa det ur det reglemente vi beslutade. Visserligen tyckte jag inte att det var ett bra reglemente, men hade detta framgått så hade jag påpekat det i mitt anförande.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment