Tillgängligheten hos SJ

Posted: juni 18th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Nu har vi varit ute och åkt tåg med dottern och hennes rullstol. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av hur bra det fungerade. Deras hissar funkade, även om man förstod att de inte använder de ofta. Det var bara ett av bytena det inte fanns ramp. När vi bytte i Katrineholm och skulle tåget mot Norrköping. Men dum som man är, vill man ju inte ställa till problem, vi lyfte upp rullstolen. Man skulle ju inte göra det egentligen.

Ändå tycker jag att det fungerade bra. Jag vill säga detta eftersom jag har hört många som det inte har fungerat för. Det är därför jag säger att vi var dumma som lyfte. Det är klart att de skulle ha hämtat en ramp vid det tillfället. Men för våran del var det inga problem X2000 tågen.

Och det är det ska vara. Alla ska ha rätt att åka med alla tåg i SVerige. Man ska inte bli utestängd för att man har en funktionsnedsättning. Jag hoppas att våran upplevelse är en bekräftelse att SJ har börjat bli ett företag som tänker tillgängligheten. Jag hoppas också att ni andra som använder rullstol kommer att samma bemötande hos de företag som kör tågen i vårt land.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment