Dags att välja

Posted: september 19th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Nu är det dags att gå till valurnan. Det är också dags för dig att bestämma dig för att rösta på Frimodig Kyrka.

Frimodig Kyrka är det verkliga alternativet i detta valet. Det tror jag att du egentligen har förstått redan, men jag vill ändå ge dig ytterligare några argument.

Ta dig ett par minuter och läs dessa rader som är den valfolder vi går till val på. Det är egentligen inget annat än självklara saker för att kyrkan ska vara en levande kyrka och en växande kyrka. Det är viktigare att människor får höra evangeliet än att 100% av befolkningen är medlemmar. Det är kyrkans uppdrag och de som säger något annat bör sätta sig ner och läsa och begrunda.

Läs alltså dessa punkter och gå sedan till vallokalen och lägg Frimodig Kyrkas valsedlar i dina kuvert.

 

FRIMODIG KYRKA önskar att Svenska kyrkan skall bli en frimodig kyrka som har Jesus i centrum i allt arbete och i alla beslut. Detta visar sig i: kärlek och trohet till Bibeln, omsorg och öppenhet mot alla människor, ansvarstagande för skapelsen, en iver att föra allt fler till en levande relation med Jesus Kristus.

FRIMODIG KYRKA vill att Svenska kyrkan skall styras utan inblandning ifrån de politiska partierna för att kunna fatta oberoende beslut utifrån sin bekännelse.
FRIMODIG KYRKA vill att det byggs levande församlingar där människor kan komma till tro på Jesus Kristus och växa som kristna. Församlingarna skall ta människors andliga sökande på djupaste allvar och visa dem på den kristna tron. Detta är en förutsättning för att kunna fylla de tomma kyrkorna igen.
FRIMODIG KYRKA vill att mission och evangelisation åter prioriteras. Sanningsanspråket i kristen tro får inte tas bort, samtidigt som det personliga mötet kräver att man möter andra människor med respekt. Vi tror att Jesu uppdrag i missionsbefallningen gäller också i dag och att en kyrka utan verklig mission är en tynande kyrka.
FRIMODIG KYRKA vill att gudstjänsten skall vara i centrum i allt arbete inom Svenska kyrkan. Allt församlingsbygge skall därför utgå från den gudstjänstfirande gemenskapen.
FRIMODIG KYRKA vill stärka det diakonala arbetet och öka den diakonala medvetenheten.
FRIMODIG KYRKA vill att äktenskapet skall förbli en förening mellan man och kvinna enligt Bibelns tydliga vägledning. Om riksdagen inför en könsneutral äktenskapslagstiftning bör Svenska kyrkan lämna ifrån sig vigselrätten. Vi tar avstånd ifrån alla former av hat och förakt utifrån sexualitet och vill att Svenska kyrkan frimodigt skall välkomna människor in i kyrkans liv och själavård, oavsett sexuell läggning.
FRIMODIG KYRKA vill att den enskilde skall kunna välja vilken församling hon eller han vill tillhöra.
FRIMODIG KYRKA vill att Svenska kyrkan aktivt och intensivt ska arbeta för försoning i ämbetsfrågan och att personer med olika hållning i sakfrågan behandlas lika vid t.ex. tjänstetillsättningar. Vi menar att mer arbete skall läggas på att finna konstruktiva lösningar som värnar om alla inblandade. Detta är enda möjligheten att få slut på bråket i denna fråga som djupt splittrat Svenska kyrkan under lång tid.
FRIMODIG KYRKA vill stoppa omotiverad ”stordrift” av församlingsverksam­heten. Avståndet till den enskilda människan har ökat och det lokala engagemanget har blivit lidande, genom sammanslagningar av pastorat och församlingar.

 http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=179951 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3546865.svd

3 Comments »

  1. Det spelar ingen roll!

    Sverige är på väg åt det höerextremistiska hållet!

    Kolla bara på hur man behandlar sjuka och arbetslösa!

    Snart är vi alla i arbetsläger!

    Comment by Amiganen90 — 19 september 2009 @ 22:24

  2. Kan du utveckla det där med ”trohet mot Bibeln” och ”Ansvarstagande för skapelsen” lite för oss som vädrar naivt åsidosättande av evolutionsvetenskapen.

    Comment by kobolt — 20 september 2009 @ 06:30

  3. Ansvarstagande för skapelsen: miljömedvetenhet.

    Trohet mot Bibeln: evangelisk-luthersk kristendom. Dvs. det som ramlagen Om Svenska kyrkan beordrar Svenska kyrkn att vara.

    Comment by Andreas — 20 september 2009 @ 07:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment