Vårdnadsbidrag bra för integrationen

Posted: november 17th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Hörde på Rapport för någon dag sedan, att vårdnadsbidraget används mest i förorterna av nya svenskar. En mycket intressant uppgift tycker jag.

Det har hävdats av sossar och kulturvänster att vårdnadsbidraget är ett uselt förslag som bara gynnar de rikaste. Ni som hävdade detta hade alltså fel.

Nu visar det sig att det är många av dem som inte har det så gott ställt som använder denna möjlighet till valfrihet. De som bor i förorter tycker att mer tid med sina barn är värdefullt.

Då finns det genast andra eller möjligen samma kulturvänster som hävdar att vanliga människor väljer fel. För när familjerna i förorten väljer mer tid med sina barn, så hämmar det enligt vissa integrationen. Bara för att barnen inte är på förskolan och träffar barn. En stilla undran av mig, varför blir det mer integration för att barnen leker på en förskola?

Enligt mitt sät att se det, så är det väl snarare förskolan i detta område som hämmar integrationen. För om barnen är i förskolan så leker kanske barnen med varandra, men om familjerna väljer att vara hemma med sina barn, så leker barnen med varandra och föräldrarna får chans att träffas. Alltså mer integration med vårdnadsbidrag än utan.

Verklighetens folk väljer det som passar dem bäst.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=193676

2 Comments »

  1. Detta inlägg visar med all tydlighet att kyrkan inte hör hemma i politiken, lika lite som politiken hör hemma i kyrkan.
    (Jag tänker nu på den totala avsaknad av logiskt tänkande som så ofta präglar religiösa personer). Med tanke på den segregeringspolitik som först under de senaste åren träffar invandrarfamiljer sällan andra än invandrarfamiljer. Dåligt med jobb och man är bara hemma.
    Jag ser fram emot att KD lägger ner sin verksamhet, alternativt enbart blir politiskt.

    Comment by anders — 17 november 2009 @ 16:04

  2. Jag ställer mig då frågan om logik. Var finns logiken i att detta inlägg har något med kyrkan att göra? Och vad får dig att tro att föräldrarna får mer kontakt med andra svenskar för att barnen är på förskola? Nä, här är det nog du som inte tänker riktigt logiskt.

    Comment by Niklas Mattsson — 17 november 2009 @ 16:55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment