Resa till Vietnam

Posted: november 17th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Jag har nu suttit och läst igenom dokumenten om vår resa till Vietnam på lördag. Det ska bli riktigt intressant och roligt att få komma dit. Jag är mycket tacksam att få ett sådant uppdrag. Tack Stellan att du gav mig denna chans.

Vi ska alltså avsluta de projekt SRF har hafr i Vietnam sedan 1993. Anledningen till vår resa är att vi ska starta uppföljning och utvärdering av det senaste av projekten. Stellan Andersson som är ordförande för SRF i Halland har varit med och drivit flera av de projekt som SRF har haft i Vietnam och därför skulle han ha varit med denna gången också, men han överlät till mig att åka.

Mycket av arbetet som SRF har gjort i Vietnam har gått ut på att bygga upp deras egna synskadeorganisation. De har med den svenska hjälpen kunnat starta rehabiliteringscentra och utbildningar. Många av de synskadade där har haft och har kanske fortfarande det ganska fattigt och svårt. Med de olika projekt SRF har drivit, har de kunnat öka sin möjlighet att delta i samhället.

Det är otroligt spennande att få delta och jag kommer förhoppningsvis att kunna berätta mycket mer när jag kommer hem. Men en sak som jag tycker är väldigt viktig, är att man har arbetat med jämställdhet för de synskadade. De synskadade kvinnorna har haft det väldigt dåligt, men deras situation verkar ha blivit mycket förbättrad i och med SRFs arbete.

Vi som åker på lördag är förutom jag, SRFs ordförande Tiina Nummi Södergren och Erik Staaf som är internationell samordnare på SRF.

3 Comments »

  1. Vietnam är ett oerhört intressant land. Jag har jobbat där som lärare vid dåvarande svenska skolan. Nu ordnar jag resor dit två gånger om året. Alla som åker med har varit imponerade av landet och i och för sig också den varierande bild av hela landet som resorna ger. Gå gärna in på hemsidan http://www.vietnamabc.se och läs. Nu tar jag upp intresseanmälningar för höstens resa (vecka 43-44) Hans Ekström.

    Comment by Hans Ekström — 21 mars 2010 @ 21:27

  2. Vietnam är fantastiskt, hoppas du fick uppleva mycket spännande där.

    Comment by Marcus — 02 februari 2013 @ 15:03

  3. Si j’te dis c’est laid chez vous, c’est pas à toi que j’dis que t’es laide…Mais c’est toi qui a décoré chez vous…CA RESTE UNE ATTAQUE PEES2NRLLE&#8O30;…

    Comment by Sagar — 01 maj 2017 @ 19:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment