Unga Synskadade kräver tillgänglig kollektivtrafik

Posted: mars 26th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Något som bara borde fungera eller hur. Unga Synskadade kräver nu att hållplatser ska ropas ut alla bussar. Ett bra krav från dem. Det är ju självklart att alla ska kunna veta var man är och slippa kliva av fel ställe.

Jag undrar många gånger varför enkla saker inte fungerar i samhället. Hur svårt kan det vara att ha en rutin att berätta vilken nästa hållplats är? Inte alls svårt egentligen. Det är ju bara att bestämma att ska det vara. Därför är det bra att Unga Synskadade Väst nu går ut och kräver detta. Radio Halland har ett inslag med Caroline Dahlberg från Kungsbacka, som sitter i styrelsen för Unga Synskadade Väst. Lyssna inslaget här.

2 Comments »

  1. Håller med dig… skulle vara en självklarhet

    Comment by Larry Söder — 26 mars 2008 @ 11:26

  2. Helt rätt, synd att ni inte har som i Halmstad, där ropas alla hållplaterna ut i bussarna och en stor synlig skylt med kommande hållplats och nästkommande syns. Så det fungerar bra för både hörselskadade och synskadade i vår lokaltrafik.

    Comment by Magnus Hedman — 26 mars 2008 @ 19:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment