Vietnam och klimatkrisen

Posted: december 8th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

I samband med klimatmötet i Köpenhamn, har Vietnam börjat diskutera hur de ska kunna lösa problematiken med deras utveckling. De har haft en stadigt ökande tillväxt sedan 15 år och det verkar inte trappas av. Detta innebär samtidigt ökade belastningar på klimatet och miljön.

Nu vill de bygga kärnkraft för att klara av att inte öka utsläppen av växhusgaser. Ett bra initiativ av regimen, men frågan är ändå om det är rätt.

Visst är det rätt att de vill ta tag i det växande problemet med miljön, men det finns kanske andra sätt för dem att göra en insats.

I ett land med så mycket sol, borde man väl ta vara på den resursen. Det måste vara bättre för dem att använda sig av solenergi i större utsträckning. Det borde också västvärlden hjälpa dem med. Stöd Vietnam med kompetens att utnyttja solen. Detta måste vara ett bättre sätt för länderna som har en kraftigt ökande tillväxt. De behöver mer energi, men de ska inte tvingas att gå igenom samma misstag som vi redan har gjort.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment