Vad man blir trött – klimatet är väl viktigare…

Posted: december 19th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Vad man blir trött på att det ska vara så svårt att komma till skott. Fattar de inte att det är nu det måste hända något? Fattar de inte att världen inte har tid att vänta på deras tjafsande?

Vi ser en värld som håller på att värmas upp. Vi ser framtiden med mycket fler oväder, torka, översvämningar och där med brist på mat. Ändå ska det tjafsas om detaljer i ett avtal. Människor kommer att tvingas överge sina hem på grund av de förändringar som klimatet är på väg mot.

Jag hörde eller läste här om dagen någon som sa, tänk om Skånes skördar skulle torka bort. Hur skulle vi hantera det? Det är kanske inte bara en spekulation eller fantasi. Det kommer kanske att hända. Men vad vi kan vara säkra på, är att det kommer att hända i andra länder. Det kommer att bli många som drabbas av hunger. Antingen det beror på torka eller för mycket regn.

Det finns en del svenskar som tycker att det är många som kommer till vårt land idag, men tänk då hur det kommer att bli senare. Tänk vad många som kommer att tycka att vi har ett ganska bra klimat här uppe i norden. Många som tvingas lämna sina åkrar för att de ligger under vatten eller för att solen bränner allt som försöker växa. Det är dess utom ganska folkrika länder som drabbas först. Var finns det plats för alla dem. Är vi beredda på att ta emot? Är USA beredda på att öppna sina gränser för klimatflyktingarna?

USA och Kina bär ansvaret för att det inte kunde bli något bindande avtal. DEt är bedrövligt av dessa stora rika länder. De lägger nu ett allt för stort ansvar på de fattigaste. Vi som redan har gått igeno den utveckling som de fattigaste länderna står inför, borde dela med oss av vår kunskap och våra materiella och ekonomiska tillgångar. Det är vi som har möjligheten och det är framför allt USA och Kina som kan bidra. Kina som står inför en enorm utveckling och som har stora ekonomiska resurser. De måste använda sina tillgångar på ett förnuftingt sätt. De måste ta lärdom och undvika de misstag vi gjorde.

Varför kan de inte förstå vikten av att vi alla tar så stort ansvar vi kan. Ingen kan slippa undan sin del, men det finns några av oss som måste betala mer än bara vår egen del. Låt de fattigaste länderna få ta del av vårt överskott. Låt inte de ännu en gång få stå för våra kostnader. Det har de gjort allt för mycket redan. Solidaritet är vad som nu gäller.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/miljohoten-mot-varlden_3964535.svd

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=197479

http://www.dn.se/nyheter/klimatmotet/fiasko-i-kopenhamn-1.1016608

3 Comments »

 1. Läs uppenbareleboken om hur det kommer att gå.Kristna politiker kan inte rädda den här världen.Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig. Profetsiorna håller på att gå i fullbordan se bara till att du är med på tåget till himlen,så du inte blir kvar för att du sysslat med fel saker.

  Comment by DENNIS BRUNSTRÖM — 19 december 2009 @ 13:25

 2. Visst vill jag försöka leva så att jag också får komma med till Himmelen. Men det tror jag innebär att vi ska göra allt för att bevara den jord vi lever på. Vi ska inte leva så att vi utnytjar mer än vår del av de resurser vi har fått att dela på. Vi måste vara solidariska mot de som är fattigare än vad vi är. Det tror jag leder oss till det eviga livet. Det kan du också hitta i skriften. Förvalta det pund du har tilldelats.

  Comment by Niklas Mattsson — 19 december 2009 @ 14:15

 3. Helo
  Excelent post – i’m creating video about it and i will post it to youtube !
  if you wana to help or just need a link send me email !

  Comment by Watch movies — 31 mars 2010 @ 21:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment