Varför ifrågasätts alltid människors fria val?

Posted: januari 5th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Varför ska man alltid bli ifrågasatt när man gör ett eget val? Varför ska det alltid klagas på om en familj väljer att själva ta hand om sina barn? Varför är det bara allmän förskola som är politiskt korrekt?

Valfrihet är bra och vårdnadsbidrag är ett alternativ som många har valt. Det är inte precis de grupper som sossarna trodde skulle välja det som nu har gjort det valet. Eller ska man kanske säga att den bild S ville måla upp av vårdnadsbidraget inte var den rätta. De försökte få det till att bara rika människor skulle ha råd att göra det valet, men det blev inte så. Nu visar det sig att även människor med lägre inkomst har valt att själva lösa barnomsorgen.

Men vad händer då? Jo då ska det klagas på deras val. Då måste man ha koll på dem så att de inte har valt av fel anledning. Jag tycker ni som ifrågasätter deras agerande borde skämmas. Menar ni på fullt allvar att de inte kan klara av att göra sina egna bedömmningar om vad som är bäst för deras situation. Sluta nedvärdera människor i invandrartäta områden. Om de väljer att använda vårdnadsbidrag så är det kanske för att de tycker det är bra. Och kanske är det för att de inte tycker att den allmänna förskolan passar för deras barn. Det kanske faktiskt är så att de har gjort ett val med tanke på sin familj och inte på att det ska passa vänsterkartellen.

Sahlin gick ut hårt med kritiken mot Kristdemokraternas förslag med vårdnadsbidrag, men nu är det de människor hon trodde var hennes väljare som har valt det kristdemokratiska förslaget. En felbedömmning av Sahlin alltså.

Låt människor få mer makt över sina liv. Sluta att tala om för oss hur vi ska välja. Verklighetens folk vet vad de vill och de har kompetens att göra sina egna val. Folk vill kunna gå sina egna vägar och inte vara tvingade att gå i Sahlins folla.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=198755

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment